Na testu: PHILIPS POWERPRO AQUA 3V1
Končno je prišel čas, da malo podrobneje predstavim mojega pomočnika, ki mi zadnji mesec zvesto krajša čas čiščenja in tako vsak dan pridobim vsaj kakšnih 10min dodatnega ''prostega časa''.
Del zgodbe s Philipsovim brezžičnim sesalnikom PowerPro Aqua 3v1 sem predstavila že na Instagramu in predvidevam, da ste si najbolj zapomnili to, da imam zeeeelo rada čista tla, kar pri stanovanju v mestu (kljub temu, da te cel dan ni doma) pomeni veliko prahu.

In kaj so moje najljubše lastnosti PhilipsPowerPro Aqua sesalnika?

Sesanje in pomivanje tal hkrati. Gre za enostaven preklop med suhim sesanjem in mokrim pomivanjem tal, kar pomeni, da rezervoar napolnimo z vodo (sama dodam tudi čistilo) in ga namestimo na spodnji del sesalnika. Rezervoar za vodo ima na spodnjem delu nameščeno tudi blazinico iz mikrovlaken. Torej čas za sesanje in pomivanje tal se pri meni sedaj nekako razpolovi, yaay! Blazinico iz mikrovlaken sem že kar nekaj krat oprala tudi v pralnem stroju, zraven sesalnika pa pride tudi ena rezervna.
Brezžični sesalnik in dobra baterija. Za seboj ne rabim vleči kabla in baterija drži kar 60min, kar pomeni, da vmes mine kar nekaj dni, preden ga moram spet polniti (prednost majhnega stanovanja pa je to, da sesanje & pomivanje ne vzame več kot 10 min). Je pa zraven tudi polnilna postaja in ga preprosto samo postaviš nazaj, kjer se polni.

Ročni sesalnik in okretnost. Zagotovo poznaš primer, ko zjutraj razsuješ kosmiče po celi kuhinji in potem moraš najprej v sosednji prostor po sesalec, ga priključiti v elektriko, posesati, ga spet nazaj pospraviti,… Ko bi že morala biti na poti v službo. Pri PhilipsPowerPro Aqua je super to, da lahko sredinski del preprosto odklopiš in imaš na voljo samo ročni sesalnik. Ta del sama uporabljam tudi za sesanje težje dostopnih mest (npr. robovi sedežne garniture). Na splošno pa je tudi cel sesalnik fajn okreten in ima spodnji del tako gibljiv, da je z njim možno posesati in umiti tla tudi pod sedežno.
Preden sem sesalnik pričela uporabljati, sem več krat zasledila dejstvo, da ni nadomestilo klasičnega sesalnika in ob tem sem takoj pomislila, da še ene dodatne naprave pa res ne potrebujem. Ravno zato sem ga tudi najprej preizkusila na preprogi, kjer se je zelo dobro obnesel. Edino kar je potrebno narediti po vsakem sesanju preproge je odstranjevanje las, ki se ovijejo okrog ''tulca'' v spodnjem delu sesalnika. Sama v zadnjem mesecu nisem uporabila drugega sesalnika ali umila tal s kakšnim drugim pripomočkom. Je pa res, da če čistiš sproti, nekako niti ni priložnosti, da se umaže :) Težko rečem, kako bi bilo, če bi ta sesalnik uporabila npr. samo en krat tedensko.
In še ena zanimivost :) Sesalnik ne potrebuje vrečke, vsebino samo izprazniš iz predela ročnega sesalnika. Prav zanimivo je pogledati koliko vsega se nabere že po enem dnevu… Oops! ;)

Ni komentarjev