Moj najljubši del dneva je čas zajtrka in bruncha, ni lepšega kot dopoldan obiskati prijeten brunch  lokal, poklepetati, spiti kavico in pojesti odličen zajtrk. Pred enim tednom se je v Ljubljani odprl novi EK Bistro. Na voljo imajo različna jutranja peciva, domačo granolo, pestro ponudbo jajc na različne načine, odlične sladice in podobno. Zraven zajtrka ali bruncha najraje posežem po toplih napitkih, kot je bela kava ali pa odličen ''Flat White'' - priporočam!
Okusno opemljen prostor (uporabljeni prvinski materiali, kot so železo, les marmor,...), zelo prijetno vzdušje za druženje - že po prvem obisku lahko rečem, da je eden izmed mojih najljubših lokalov. To sem nekako vedela še preden sem poskusila nekaj iz njihovega menija...

Odločila sem se preizkusiti ''Eggs Royale'' in z izborom sem bila več kot zadovoljna. Eggs Royale sestavljajo angleški mafin, dimljen losos, 2 poširani jajci in holandska omaka. Odličen izbor sestavin, še posebej zame, ki nisem ljubiteljica zelenjave. Okus je božanski, količina pa ravno pravšnja (če si zraven naročiš še kavo, ostane pa še prostor za kakšno sladico).
Še bolj, kot ljubiteljica zajtrkov, pa tu in tam ne morem brez sladice. V EK meniju mi je v oči padla Šnita ali ''French Toast''. Lahko bi jo poimenovala kraljica med sladicami. Toast z vanilijevo kremo, pečenimi jabolki in javorjevim sirupom. Si predstavljate?

EK BISTRO, Petkovškovo nabrežje 65, 1000 Ljubljana
PON - NED 7.00 - 18.00









31. januar 2017

Kam na zajtrk? EK Bistro


Siva je zraven modre, moja najljubša barva oblačil. Všeč mi je pri vseh kosih oblačil - od hlač, puloverjev, superg, plašča, torbice itd. Tokrat sem k črni obleki (bolj podrobno bo prikazana v kakšni drugi stajling objavi) kombinirala siv plašč in siv šal. Ker sem že rahlo naveličana zime in škornjev, sem se tokrat odločila za superge.

obleka MARX, superge MICHAEL KORS, plašč C&A, šal ZARA, nahrbtnik GUESS

Za vas sem pripravila tudi nagradno igro in nagrada je Guess nahrbtnik, ki ga nosim v tej stajlingu. Sodelujete lahko preko bloga ali Instagrama.

Sodelovanje na blogu: Spodaj pod komentarji mi napiši tvoj e-poštni naslov, kamor te lahko kontaktiram v primeru zmage. Lahko pa mi tudi pošlješ e-pošto na tina.rakus1@gmail.com z zadevo ''nagradna igra''.

Sodelovanje na Instagramu: Preveri, če mi slediš na @tinarakus in pod sliko tega stajlinga so navodila za sodelovanje.

Nagradna igra traja do 31.1.2017 do polnoči.











27. januar 2017

Siva + nagradna igra


Kadar zjutraj nimam veliko časa za zajtrk, si pripravim ''nekaj na hitro''. Zadnje čase mi zelo odgovarja Lunin kruh (beljakovinski) iz Hoferja, tako, da ga včasih pojem kar samega ali pa z maslom. Zraven še pojem skledico sadja in spijem topel kakav. Ker sem navajena, da moram zjutraj nujno nekaj pojesti (ni nujno da je veliko in sitostno) mi je to čisto dovolj. Je pa res, da se rada potem hitro odpravim še na kakšen brunch in skodelico kave.





23. januar 2017

Zajtrk: hitro in preprosto


Kavarna v Moderni Galeriji je moj najljubši kotiček, kamor zelo pogosto zavijem na odličen Matcha Latte. V Kavarni Moderna so si zadali gostom predstaviti vrhunsko kavo. Na voljo so različne vrste kave, kot je kava iz avtomata, filtrirana ali pa turška kava. Sama pa še vedno najraje naročim Latte Macchiato. Zraven odlične kave pa ima Kavarna Moderna odlično notranjo opremo in prostor je več kor primeren za druženje in delo.
Posebnost pri kavah je tudi to, da ponujajo tako imenovano ''Speciality'' kavo. To pomeni, da kavna zrna dobivajo od majhnih kmetovalcev iz plantaž po celem svetu (Kolumbija, Gvatemala, Kenija, Etiopija, Mehika itd.).

KAVARNA MODERNA, Maistrova 3, 1000 Ljubljana
TOR - NED 10.00 - 18.00










19. januar 2017

Kam na kavo? MODERNA.


Ob dnevih, ko grem v službo je moj zajtrk bolj ''na hitro'' in ponavadi pojem kakšen čokolino ali kosmiče v mleku. Kadar pa moji delovni dnevi potekajo od doma, si za zajtrk vzamem malo več časa. Ena izmed preprostih in dobrih idej za zajtrk so umešana jajca s špinačo. Sicer zelenjave ne maram, ampak špinača je ena tistih stvari, ki mi je vredu. Za pripravo se ne držim nobenega posebnega recepta, ampak na kokosovo olje dodam nekaj listov sveče špinače, v posebni posodi razžvrkljam od dve do tri jajca, ki jih nato prelijem čez liste špinače in dodam še kakšo rezino dimljenega sira. In zajtrk je pripravljen!







12. januar 2017

Zajtrk: umešana jajca s špinačo


Lase si barvam že od svojega 14-15 leta. Vmes sem sicer imela dveletno obdobja brez barvanja las, ampak ker sem v tem času ugotovila, da stanje las ni bilo nič kaj drugačno, kot v obdobju barvanja, teh obdobij brez barvanja las nisem več ponavljala (oz. nisem ''zdržala''). V lanskem letu sem sicer barvo spreminjala malo pogosteje (od svetlih k skoraj naravni rjavi barvi las in nazaj na svetle), sedaj pa sem prišla nekako nazaj na želeno barvo las, zato na vsake dva meseca barvam lase le z nekaj dodatnimi prameni. Pri vsakem obisku frizerja se odločim tudi za striženje konic (vsaj 1 cm). Tedensko pa svoje lase še dodatno ''utrujam'' predvsem s kodranjem, zato je seveda zraven rednega striženja, potrebna tudi redna nega las. Vse o tem kateri so moji najljubši izdelki za nego las, pa v kakšni izmed prihodnjih objav.












09. januar 2017

Barvanje las (prameni)

Spremljaj me na Instagramu

© Tina Rakuš. Lifestyle blog.. Design by Fearne.