Slovenija: Bohinj in poletna ohladitev

V vročinskem valu se zdi skorajda edina rešitev zadrževanje v stanovanju s klimo, ampak ker ne želim poletnih dni preživeti v zaprtih prostorih, sem v preteklih dneh raziskovala lokacije po Sloveniji, kjer se je v poletnih mesecih možno ohladiti. 

1. SAVA BOHINJKA
Ker sem se želela izogniti gneči, sem Blejsko jezero kar odmislila in se odpravila naprej, proti Bohinju. Nekaj kilometrov pred Bohinjskim jezerom je na desni strani kot nekakšna razgledna točka s parkiriščem, mini barom, spodaj pa teče Sava Bohinjka, ki ima v tem predelu prijetnih 24 stopinj. 
Ja, obožujem toplo vodo in tudi pri kakšni stopinji nad 26 se ohladim.
Na tej lokaciji sem se kopala dva krat in nikoli ni bilo pretirane gneče, vedno sem našla svojo senco in tudi kava tukaj je dobra.

2. BOHINJSKO JEZERO
Seveda pa me je zanimalo tudi kakšno je kaj stanje okrog Bohinjskega jezera. Glavne ''plaže'' so kar precej obljudene in težko je najti svoj prostor na plaži (še posebej v senci). Ker se nisva želela ''stiskati'' na polnih mini plažicah okrog jezera, sva poiskala prosto parkirno mesto pri hostlu Pod Voglom, kjer ponujajo tudi izposojo kanujev in kajakov. Za približno 25EUR (za pol dneva) so na voljo kanuji velikosti do tri osebe. Odločitev se je izkazala kot odlična rešitev za rekreacijo in hkrati sprostitev ter iskanje manj obljudenih delov Bohinjskega jezera. Po približno enournem veslanju sva našla svoj kotiček - plaža, senca & mir.

Nekaj nasvetov:
- obe lokaciji sem obiskala med tednom (natančneje četrtek in petek), med vikendom je obiskanost seveda večja;
- iz Ljubljane je do Bohinjskega jezera približno ena ura vožnje, zastoji pred Bledom vožnjo lahko podaljšajo tudi za eno uro;
- avtomobil parkirajte le na označenih parkirnih mestih, ob cesti je parkiranje prepovedano in v tem primeru vas ob vrnitvi čaka obvestilo redarstva.

Katera naravna kopališča v Sloveniji pa ti najraje obiščeš?
Ni komentarjev