Brunch vodič: Valencija (Španija)

V lanskem letu sem dva krat obiskala Valencijo in moram reči, da me je mesto nabolj navdušilo s pestro izbiro lokalov, kjer ponujajo odlične zajtrke, brunche in kavice. Tokrat bom predstavila dva najljubša lokala, tretjega (La Mas Bonita) pa sedaj na zadnjem izletu v novembru žal nisem uspela ponovno obiskati.

Brunch Corner
Lokal z zelo pestro izbiro zajtrkov, kar težko se je odločiti samo z eno stvar. Midva sva se odločila za nekakšno mešanico vsega po malo in na najini mizi so se znašle naslednje stvari: popečeni kruhki z maslom in marmelado (klasika itak!), jajčna omleta s popečenimi kruhki, tradicionalna španska omleta s krompirjem in slanino ter palačinke s slanino in javorjevim sirupom. Seveda ni manjkala kava in sveži pomarančni sok. Všeč mi je, da nobenga izmed porcij ni preveč obilna, kar nam omogoča, da naročimo več različnih stvari. Ob naslednjem obisku Valencije je to zagotovo lokal, v katerega se bom z veseljem vrnila.
Tole pa je must try v Valenciji. Zelo prijetno opremljen lokal v četrti Ruzafa, kjer ponujajo sendviče, sladice, razne napitke,... Njihovih vitrin s sladicami se nisem mogla nagledati, če bi bila zmožna pojesti neomejene količine, bi zagotovo preizkusila vsako izmed njih. Izbira, katero sladico naročiti, je bila skoraj nemogoča. Na koncu sem izbrala nekakšen cheesecake z gozdnimi sadeži. Veliko hitreje sem izbrala sendvič, saj je moj okus pri izbiri zelenjave zelo omejen in popolna kombinacija se mi je zdela polnozrnata štručka s pršutom, brie sirom in svežo rukolo. Odlično!
2 komentarja

  1. Bi mogoče dodala okvirne cene pri zajtrkih? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi je malo žal, da nisem slikala računov, da bi se bolje spomnila cen. Ampak okvirno... Brunch Corner je cenejši od Dulce de Leche, za vse skupaj kar sva pojedla in spila, je bila cena okrog 15EUR. V Dulce de Leche so tortice nekje 2-4EUR, sendviči pa še kak evro več. Recimo primerljivo z našimi cenami.

      Izbriši