Kam na zajtrk? EK Bistro


Moj najljubši del dneva je čas zajtrka in bruncha, ni lepšega kot dopoldan obiskati prijeten brunch  lokal, poklepetati, spiti kavico in pojesti odličen zajtrk. Pred enim tednom se je v Ljubljani odprl novi EK Bistro. Na voljo imajo različna jutranja peciva, domačo granolo, pestro ponudbo jajc na različne načine, odlične sladice in podobno. Zraven zajtrka ali bruncha najraje posežem po toplih napitkih, kot je bela kava ali pa odličen ''Flat White'' - priporočam!
Okusno opemljen prostor (uporabljeni prvinski materiali, kot so železo, les marmor,...), zelo prijetno vzdušje za druženje - že po prvem obisku lahko rečem, da je eden izmed mojih najljubših lokalov. To sem nekako vedela še preden sem poskusila nekaj iz njihovega menija...

Odločila sem se preizkusiti ''Eggs Royale'' in z izborom sem bila več kot zadovoljna. Eggs Royale sestavljajo angleški mafin, dimljen losos, 2 poširani jajci in holandska omaka. Odličen izbor sestavin, še posebej zame, ki nisem ljubiteljica zelenjave. Okus je božanski, količina pa ravno pravšnja (če si zraven naročiš še kavo, ostane pa še prostor za kakšno sladico).
Še bolj, kot ljubiteljica zajtrkov, pa tu in tam ne morem brez sladice. V EK meniju mi je v oči padla Šnita ali ''French Toast''. Lahko bi jo poimenovala kraljica med sladicami. Toast z vanilijevo kremo, pečenimi jabolki in javorjevim sirupom. Si predstavljate?

EK BISTRO, Petkovškovo nabrežje 65, 1000 Ljubljana
PON - NED 7.00 - 18.00

Ni komentarjev