Barcelona v enem dnevu


Tisti, ki spremljate moj Instagram profil (@tinarakus) se verjetno spomnite, da sem bila pred približno enim mesecev na nekaj dnevnem potovanju v Španiji. Sicer je bila najina destinacija Valencija, vendar sva se odločila, da si v enem dnevu pogledava še Barcelono. Med mestoma je približno 350 km razadalje, ki jo je možno prepotovati na več načinov. V primeru, da si ne želiš biti vezan na uro odhoda/prihoda, pa je najboljša rešitev najem avtomobila. Po nekaj urnem iskanju ugodnega najema avtomobila (dan pred najemom je precej težko dobiti razpoložljivo vozilo) nama je uspelo najeti vozilo za štiriindvajset ur pri podjetju Europcar (bili so daleč najugodnejši - okrog 40EUR).

In kaj se najbolj splača pogledati v Barceloni v enem dnevu (ali bolj natančno v sedmih urah)?

Obisk plaže. Sicer je predel ob plaži precej vetroven, ampak resnično paše sprehod po peščeni plaži (še posebej, če se tja odpraviš v zimskih mesecih, ko so pri nas negativne temperature, tam pa prijetnih 15- 20 stopinj).

Park Güell. Mestni park primeren za čudovit sprehod in občudovanje Gaudijeve in Güellove arhitekture. Del parka je brazplačen, za obisk znamenite terase s stebri pa je potrebno plačati vstopnino.

Sagrada Familia. Bazilika, ki jo gradijo že več kot 100 let in še vedno ni končana (predviden konec gradnje je med leti 2026 in 2028). Vse naokrog je običajno velika gneča (ogromno turistov), vendar je zagotovo ena izmed stvari, ki jo morate videti v živo, ko ste v Barceloni.

Nakupovanje. Priporočam ulico Passieg de Gracia, ki je najbolj znana nakupovalna ulica v Barceloni in od tam zagotovo ne boste odšli praznih rok.

Hrana. Barcelona ponuja ogromno kuličaričnih užitkov, zato mi je kar žal, da sva imela premalo časa, da bi obiskala kak ''brunch spot''. Pred odhodom nazaj v Valencijo sva obiskala restavracijo 100 Montaditos, kjer so ravno tisti dan (bila je sreda) ponujali vse sendviče po 1EUR. Na voljo je okrog 100 vrst mini sendvičev in različne priloge. Zanimiva restavracija.


Ni komentarjev