Leta 2014 je izšla prva verzija parfuma Black Opium. Že takrat je bil eden izmed mojih najljubših dišav. V začetku letošnjega leta pa je parfumska hiša Yves Saint Laurent izdala novo verzijo poimenovano Nuit Blanche. Poimenovali so ga po zelo prepoznavnem festivalu v Parizu, imenovanem Bela noč, ki vsako leto traja celo noč.


V parfumu se prepletajo vonji vanilije, kave, sladke in pudraste note, ter začimbe. Embalaža parfuma je enaka, kot prva verzija Black Opium, le barva bleščic na steklenički je tokrat drugačna - srebrna. Po barvi bleščic na steklaničkah lahko ločimo tri verzije: Black Opium EdP, Black Opium EdT in Black Opium Nuit Blanche EdP. 
Vonje, kot je Nuit Blanche najraje nosim v jesenskih in zimskih mesecih, čeprav menim, da je ta verzija Black Opium-a primerna tudi za poletje. YSL Black Opium Nuit Blanche je zagotovo eden mojih najljubših parfumov. Na voljo so različne velikosti stekleničk: 30ml, 50ml in 90ml.Je še katera tukaj, ki uporablja katero verzijo Black Opium-a? Kako ste z njim zadovoljne?

30. oktober 2016

YSL Black Opium Nuit Blanche Eau de Parfum

Gent, Belgija

Večkrat dobivam vprašanja, kot so: ''A mi lahko pomagaš pri rezervaciji letalske karte?'', ''Kako si naj organiziram kak fajn izlet po Evropi?'' Zato sem se odločila, da pripravim objavo, v kateri bom prestavila, kako se sama odločam za krajša potovanja po Evropi in kako pripravim izlet.
Vse, kar bom zapisala so izključno moje izkušnje in mnjenja in ni nujno, da vedno držijo. Sama nikoli ne potujem preko turističnih agencij, ampak vse organiziram sama.

Prvič sem se v tej vlogi preizkusila, ko sem bila stara 20 let in sem se odločila, da si želim v London. Ampak kje začeti, kako, kdaj in podobna vprašanja sem si postavljala, saj nisem imela popolnoma nobenih izkušenj z rezervacijami kart, hotelov, prevozov. Takrat sem si veliko pomagala s forumi, kjer sem prebirala razne izkušnje o tem, kako rezervirati karte in kako se znajti v večjih mestih. In začela se je organizacija...
V naslednjih letih sem pridobila vedno več dragocenih izkušenj v povezavi z iskanjem letalskih kart, prenočišč, prevozov, prehrane in ostalih dogodivščin na potovanjih.

Za kratek izlet po Evropi se navadno ne odločim načrtno (da bi želela potovati na določen termin), ampak na odločitev pogosto vpliva cena letalskih kart, trenutna želja po potovanju ali kakšna posebna priložnost. Do sedaj sem se vedno držala naslednjega vrstnega reda:
1. Rezervacija letalskih kart
2. Izbira in rezervacija prenočišča
3. Plan potovanja

V primeru, da nimamo načrtovanega termina potovanja, se resnično splača spremljati spletno stran nizkocenovne letalske družbe Ryanair (z njimi sem letela največ krat), ki ponuja največ nizkocenovnih povezav po Evropi. Pogosto imajo akcije, kjer je možno dobiti letalsko vozovnico že pod 10EUR. Ko pa imamo vsaj okvirno izbran termin, kdaj bi želeli na kratko potovanje, in želimo dobiti res ugodno vozovnico, se splača spletne strani nizkocenovnih ponudnikov spremljati že dva meseca prej. V kolikor do dva meseca prej ni bilo kakšne special ponudbe, in je morda na voljo vseeno dobra cena, se vozovnico splača že rezervirati, saj ni veliko verjetnosti, da bo cena še padla (oz. moramo imeti res srečo, da v zadnjem trenutku dobiš ugodno vozovnico).
In kaj pomeni ugodna letalska vozovnica?
To je čisto subjektivna odločitev vsakega posameznika in je veliko odvisna tudi od destinacije in termina. Sama pa za povratno vozovnico še nisem plačala več kot 40EUR. Npr. letos sem letela iz Trsta v Valencijo in nazaj za 18EUR. Ugodno, kajne? 

Naslednji korak je rezervacija prenočišča. Navadno se tega lotim 3 tedne pred odhodom. Rezervacije vedno opravljam preko spletnih portalov Airbnb in Booking. Tudi tukaj si postavim omejitve glede ocene prenočišča, cene in lokacije.
Približno en teden pred odhodom pa si uredim tudi prevoz do letališča. Imam to srečo, da imava s fantom podjetje Na cilj / Prevoz potnikov, tako, da vedno pridem na letališče pravi čas. V kolikor boste potrebovali kak prevoz, bova zelo vesela vašega povpraševanja. 
V zadnjih dneh pred odhodom se ponavadi lotim še priprave okvirnega plana potovanja: kaj si želim pogledati, kam iti na zajtrk, javni prevoz po mestu in podobno.

Nato pa sledi odhod...

Haag, Nizozemska
Valencija, Španija
Valencija, Španija

26. oktober 2016

Kako ugodno potovati po Evropi?

Že nekaj časa je minilo, kar smo v DM-e po Sloveniji dobili zelo popularno znamko dekorativne kozmetike - trend IT UP. Preizkusila sem že nekaj odtenkov lakov za nohte in sicer iz linije Double volume & shine. Najljubši odtenek zadnje čase je številka 290 (nosila sem ga že najmanj pet krat, kar je zame pri lakih za nohte precej nenevadno). Pri laku mi je všeč čopič, nanos, sušenje, glede obstojnosti pa težko govorim, saj ga vedno po dveh dneh odstranim.

lak za nohte, trend it up, lakiranje nohtov, roza nohti

Na konferenci lepotnih blogerk sem dobila tudi sprej za hitrejše sušenje laka za nohte (znamke Avon). Po nekaj uporabah lahko potrdim, da sem z njim zadovoljna, predvsem zato, ker po uporabi lak hitreje postane odporen na odtise.

hitro sušenje nohtov, avon slovenija

trend it up, dm nail polish

trend it up

trend it up,

lakiranje nohtov, daljša obstojnost laka

Kateri pa je vaš najljubši izdelek znamke trend IT UP?

23. oktober 2016

trend IT UP: 290

Zagotovo poznate slave EOS balzame za ustnice, ki so postali znani prav po svoji posebni embalaži. Danes pa vam bom predstavila balzame, ki so na voljo tudi v takšni posebni obliki, vendar so me veliko bolj prepričali, kot EOS.


Balzami za ustnice BELWEDER so na voljo v večih edinstvenih formulah, značilno pa je, da imajo številne blagodejne učinke, sestavljajo pa jih naravne arome. Prav vse verzije balzamov Belweder zagotavljajo optimalno obnovo, nego in zaščito ustnic.

Ko sem dobila v preizkus šest različnih balzamov za ustnice, sem najprej pomislila: le kako naj čim bolj preizkusim kar šest precej podobnih izdelkov, ki se morda razlikujejo le v vonju in morda v učinku. Zato sem se odločila, da pet izdelkov podarim prijateljicam, sestrični in bratu. Enega pa sem obdržala sama. Na tak način sem pridobila mnjenja o med seboj precej podobnih izdelkih od precej raznolikih ''ocenjevalcev''.

Zagotovo najbolj iskreno mnenje o balzamu za ustnice je napisala moja, 9 let stara sestrična Ema
Danes vam bom povedala nekaj o testerju labele, ki mi ga je dala sestrična Tina Rakuš.
Ima zelo zanimiv način odpiranja in zapiranja. Je zelo zanimive barve. Zares lepo diši. Ko si jo namažeš, se dolgo obdrži. Če imate spokane ustnice vam jo zares priporočam (vem iz svojih izkušenj). Uporabljajte jo v vetru in tudi v brezveterju. Vedno jo imejte s seboj.

Mislim, da je z nekaj stavki povedala resnično vse, kar nam je pri balzamu za ustnice pomembno. Sama se z njenim mnenjem strinjam, čeprav sem sama preizkušala tisto drugo obliko (jajčko) balzama za usnice.

Prijateljica Petra pa se je odločila preizkusiti balzam s sončno zaščito in dodanim vitaminom E:
Že po nekaj dneh uporabe lahko potrdim, da je to eden izmed mojih najljubših. Odlično se obnese pri športnih aktivnostih v naravi, super pa je tudi to, da ob tem nudi še zaščito pred sončnimi žarki.

Balzam je preizkusil tudi moj brat Tomaž, ki pravi:
Najbolj me je navdušila oblika balzama Belweder. Balzam v stiku ima zanimiv način odpiranja (brez pokrovčka).

Katero mnjenje o balzamu pa je vas najbolj prepričalo?

V kolikor vas zanima nakup, so balzami Belweder na voljo preko spleta na Belweder ali v nekaterih lekarnah. Okvirna cena je 5EUR.


17. oktober 2016

Belweder balzami za ustnice

Spremljaj me na Instagramu

© Tina Rakuš. Lifestyle blog.. Design by Fearne.