Kam na kosilo? Ngon - Okus Vietnama


Velikokrat si zaželim zdravo in sveže kosilo, ker pa nisem ravno ljubiteljica sveže zelenjave (oziroma zelenjave nasploh), je kaj takega včasih kar težko najti. Še posebej tiste dni, ko nisem v Ljubljani, na našem koncu pa je ponudba takšnih restavracij precej okrnjena. 

Nekaj časa nazaj pa sem odkrila odlično vietnamsko restavracijo v Mariboru... Ngon.

Gre za restavracijo, ki jo je odprla Vietnamka in ponuja resnično pristno vietnamsko hrano. Na meniju je odlična izbira zdrave hrane z bogatim okusom. Restavracija je majhna, minimalistično (ampak zelo zanimivo) opremljena in kar mi je najbolj všeč - ves čas vidimo kaj se dogaja v kuhinji. Ponujajo vse od predjedi (recimo summer ali spring rolls), zelo okusne juhe, piščanca na različne načine, pečene rezance in podobno. Za ljubitelje piva priporočam tudi zelo znano vietnamsko pivo Saigon Beer. Ker sem velika ljubiteljica kave, pa ne morem mimo najboljše vietnamske kave s kondenziranim mlekom (mmm resnično je odlična!). 
In kaj si najraje naročim? Trenutno obožujem piščančjo juho z dodatkom steklenih rezancev in ingverja. Pri predjedeh pa se najraje odločim za summer rolls (poletne zavitke) s tofujem. Juha (v  veliki skledi) vsebuje kar precej piščančjega mesa in steklenih rezancev, tako, da smo po njej dobro siti, kljub temu, pa ne oteži želodca. Všeč mi je, ker je vse v juhi kuhano (kar je super za tiste, ki imamo kakšne težave z želodcem).
Vsa hrana pa je na voljo tudi za domov.

NGON - OKUS VIETNAMA, Koroška cesta 17, Maribor
PON - PET 11.00 - 19.00
 
2 komentarja

  1. Je tole PHO juhica? :O

    Jaz sem jo vzljubila v Seattlu in je tu ne najdem, če je - moram čimprej v MB :)

    OdgovoriIzbriši