LA ROCHE POSAY - EFFACLAR K

Izdelek sem prejela pred približno enim mesecem v preizkus. Effaclar K je opisan kot obnavljajoča nega za mastno kožo, ki preprečuje nastanek novih nepravilnosti. V negi sta prvič združena LHA in retinol linoleat (ta je posebej prilagojen potrebam mastne kože). Izdelek je primeren za mastno in mešano kožo, ki ima na površini nepravilnosti in zamašene pore. Ob vsakodnevni uporabi bi izdelek naj pomagal preprečiti nastanek novih nepravilnosti.
Kot sem verjetno že večkrat omenila je moja koža normalna, ponekod suha, nepravilnosti pa se pojavljajo predvsem na predelu brade in kjer se preveč dotikam obraza. 
Izdelek sem uporabljala skoraj en mesec zjutraj in zvečer. Nanesla sem ga na očiščen obraz in predvsem na občutljive predele. Okrog oči sem uporabljala drugo kremo. Uporabila sem ga tudi kot podlago za ličenje.
Izdelek sem res redno uporabljala (se vidi tudi na slikah na embalaži) in ga bom porabila tudi do konca, saj sem z njim zadovoljna. Kot podlaga za ličila se obnese super, puder mi nad to podlago zdrži cel dan (v kombinaciji z Vichy termalno vodo). Izdelek sem uporabljala predvsem iz razloga, da bi se nekako rešila nepravilnosti na predelu brade in se mi zdi, da se razlika po enem mesecu vidi, ampak bo potrebna še nadaljnja uporaba. Všeč mi je predvsem to, da kljub temu, da je izdelek namenjen mastni koži, ne izsuši mojega obraza. Se tudi lepo maže, koža je po uporabi gladka.
Vsem z mastno kožo pri priporočala uporabo, mogoče ne bo stanja kože takoj popravil, ampak se mi zdi, da je novih nepravilnosti res manj. 


Izdelek je v 30 ml tubi, se zelo lepo iztiska in se ga porabi malo. Dovolj ga je za približno 1-2 meseca.

Na splošno pa bi rekla, da so do zdaj vsi izdelki znamke La Roche Posay resnično ustrezali mojemu tipu kože in sem z vsemi zadovoljna. Je pa res, da mi najbolj ustreza kombinacija različnih izdelkov - imam dneve, ko je moja koža zelo suha, dneve, ko se pojavijo nepravilnosti itd. Tako, da nego prilagajam sproti.

2 komentarja

  1. Lahko nekaj vprašam? :)
    Kaj pa Effaclar duo si že poskusila in če ja, kako bi primerjala Effaclar duo in Effaclar K?
    Jaz sem nekaj časa uporabljala Effaclar duo pa ne vem... Ne morem reči, da mi je zeellooo ustrezal, ker so se mi mozoljčki prav tako delali...

    OdgovoriIzbriši
  2. Uporabljam tudi E. Duo in E. Duo+. Zdaj neke velike razlike med temi tremi jaz ne opazim. Mogoče je ta E.K primeren bolj za to, da z njim narediš en tretma, Duo in Duo+ pa sta primerna za vsakodnevno uporabo, zjutraj in zvečer. Kaj pa še uporabljaš zraven tega? Meni je super Effaclar gel za umivanje obraza.

    OdgovoriIzbriši