Kolekcija Chanelovih torbic pri Fashion DaysChanelove “vintage” torbice so sveti gral vsake ljubiteljice mode. Na Fashion Days so zato zelo zadovoljni, da bodo v četrtek, 22. novembra,  članom lahko ponudili kolekcijo nesmrtnih Chanelovih torbic. Tudi Božič je že pred vrati in morda je ravno košček modne zgodovine tisto, s čimer lahko letos presenetite svoje najdražje.

V ponudbi bo na voljo klasična kolekcija od zgodnjih 60. pa do 90. let. Modne navdušenke pa bodo lahko izbirale med klasičnimi, elegantnimi, pisemskimi, športnimi in večernimi torbicami.

Le ena je seveda tudi njena oblikovalka, modna ikona Coco Chanel. Modna zgodba pravi, da se je Coco naveličala svoje torbice nositi v roki in se odločila, da bo sebi in ostalim ženskam privoščila proste roke. Zato je po vzoru vojaških torb oblikovala elegantno žensko torbico z naramnico. Trgu pa jo je prvič predstavila dobrih 80 let nazaj, leta 1929.


 Ko se je Coco leta 1954 zmagoslavno vrnila na svetovni modni oder, se je odločila, da bo posodobila tudi slavno torbico. Takrat je nastala klasična podoba Chanelove torbice, ki so jo po datumu nastanka poimenovali kar 2.55, saj je bila oblikovana februarja 1955.


Modna hiša Chanel za katero je po smrti njene ustanoviteljice Coco Chanel veliko oblikoval tudi slavni modni oblikovalec nemškega rodu Karl Lagerfeld, se je v modno zgodovino zapisala s kar nekaj nesmrtnimi izdelki. To so predvsem ikonični parfum No. 5, mala črna oblekica in pa Chanelov kostim.Izbrana vintage kolekcija Chanelovih torbic bo v klubu Fashion Days na voljo od 22. do 25. novembra.
 

3 komentarji

  1. U madona, to pa bo za pogledat :) Komaj čakam, da vidim kaj bodo ponudili.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem vidla cene, pa sem mislila, da bo malce ceneje vse skupaj (: Ampak me prav preseneti, ko piše da je omejenost zalog ali pa razprodano :O

    OdgovoriIzbriši