OPI - NAIL POLISHES & DRIP DRY DROPS

Podravljeni! :)


Pred nekaj dnevi sem prejela čudovit paketek s tremi OPI izdelki in koledarjem OPI za leto 2011, ki že veselo visi na moji steni. V nadaljevanju vam bom posredovala nekaj informacij o lakih OPI. 


Laki OPI ne vsebujejo DBP, toluena ali formaldehida in imajo ekskluziven OPI ProWide™  čopič za vrhunski nanos laka. Ekskluziven patent ploščatega čopiča se odlikuje po natančno razvrščenih ščetinah. Omogoča gladek in lahek nanos, zadrži več laka za hitrejši nanos ter zagotavlja učinek brez črt. Proizvodi OPI niso testirani na živalih.
Najprej bom predstavila odtenek iz kolekcije France z imenom Louvre Me Louvre Me Not. Gre za čudovit vijoličen odtenek s pink-vijoličnim shimmrom. Nanos je preprost, tako kot pri vseh OPI lakih, ki sem jih do sedaj preizkusila. Za popolno prekrivnost sta potrebna dva sloja.

Seveda sem poskusila tudi kako ta lakec deluje s štampiljkami Konad. In rezultat je takšen:Torej odtenek Louvre Me Louvre Me Not je primeren za delo s štampiljkami, saj pusti zelo dober odtis rdeče-pink-vijolčne barve.


Naslednji odtenek, ki sem ga preizkusila se imenuje Pink of hearts 2010. In nekateri še morda ne veste kam bi ''uvrstili'' ta odtenek, zato vam ponujem nekaj informacij:

OPI je dobro poznan tudi po svoji dobrodelnosti in predanosti pomagati svoji okolici. Fundacija, ki jo je podjetje ustanovilo z namenom pomagati različnim ustanovam, je le-tem podarila že milijone dolarjev, poseben poudarek pa dajejo organizacijam, ki podpirajo zdravstvene raziskave in izobraževanju otrok. Poleg tega vsako leto OPI oblikuje odtenke lakov posebej za specifične organizacije in namene, med drugim tudi za raziskave raka na dojkah in tako s prodajo teh lakov pomagajo pri zbiranju sredstev, nujno potrebnih za delovanje teh organizacij.

Vsak oktober OPI nadaljuje s tradicijo in promocijo v neposredno korist raziskavam raka na prsih po vsem svetu. Mesec oktober je namreč mesec boja proti raku na prsih. Že četrto leto zapored je OPI v oktobru 2010 lansiral poseben odtenek laka za nohte v barvi, ki prevzame - svetlo rožnata barva, za poseben navdih in dvig razpoloženja. Lak so poimenovali PINK OF HEARTS in z dobro izgledamo in hkrati nekaj dobrega tudi naredimo. 


In še slikice tega zelo lepega ''dobrodelnega''  odtenka:


Nanašanje spet zelo enostavno, kot pri prejšnjem odtenku. Za popolno prekrivnost pa sem tukaj potrebovala  tri sloje, vendar bi pri krajših nohtih bila dovolj 2 (kjer ni potrebno prekriti belih konic). Odtenek je torej svetlo roza barve s shimmrom. Zelo mi je všeč nežnost tega lakam saj ni vpadljiv in je primeren za vsako priložnost. Ampak pri meni takšna barva že kliče po kakšnem dodatku :) In tako sem se odločila, da dodam vzorček iz Konad ploščice m64. In rezultat je bil takšen:


Za konec pa bi vam še rada predstavila najboljši pripomoček za sušenje nohtov, ki sem ga preizkusila: DRIPDRY LACQUER DRYING DROPS -    kapljice za hitro sušenje laka.  Najprej si lahko prebereta opis teh kapljic in potem moje mnenje.

Posuši lak v eni minuti; popolnoma posuši v petih minutah. Vse, kar potrebujete, sta le ena ali dve kapljici. Proizvod z jojobo in vitaminom E neguje tudi obnohtno kožico.  
 Sedaj pa še moja izkušnja: Na nohtih sem imela 6 plasti laka (2x podlak, 3x OPI Pink Of Hearts, 1x nadlak). Upoštevala sem navodila v katerih je pisalo, da z nanašanjem kapljic začneš približno 60 s po nanosu zadnje plasti - nadlaka. Zraven kapljic je priložena tudi brezplačna kapalka, ki je čudovita za nanašanje. Za nekatere nohte je bila dovolj ena kapljica, na druge pa sem nanesla tudi dve. Najlažje jih je nanašati tako, da imaš nohte pod kotom 45°na mizo in prvo kapljico s pomočjo kapalke naneseš na zgornji del nohta, da se sama razlije proti konici in na obnohtno kožico. Če pa ne prekrije celega nohta, pa je potrebno nanesti še več.

Ko sem to opravila, se je začelo čakanje. Priznam, da nisem verjela, da mi bodo kapljice posušile 6 plasti laka v kaj prej kot pol urce (trdo suho). In rezultat je bil takšen: ZELO NAVDUŠENA! :) Po dobrih 5 min je so bili nohti suhi. Na enem nohtu sem s konico drugega nohta poskusila ali so zares trdo suhi - in poznala se je čisto rahla sled, zato sem se odločila, da počakam še dodatnih nekaj minut. Ampak po 10 - 15 min pa nobena stvar več ni mogla poškodovati laka. Trajalo je res malce dlje, kot piše v navodilih, ampak verjetno je razlog v številnih plasteh, ki sem jih nanesla.
Torej če izgubljate živce med dolgotrajnim sušenjem večih plasti laka, so OPI kapljice najboljša rešitev.Upam, da vam je bil moj prispevek o lakih OPI in kapljicah za hitrejše sušenje laka všeč vsaj pol toliko, kot je bilo meni všeč preizkušanje le-tega :)

In še nekaj informacij za vse tiste, ki ne veste kje bi kupili omenjene stvari:

Lake za nohte OPI je moč kupiti v Muellerjevih poslovalnicah po Sloveniji, v Nami in Maxiju v Ljubljani, v Douglasu v Cityparku v Ljubljani, drogeriji Beautique Maribor, Velenje in Postojna, Kompas shopu Jelšane itd. 

Za velik 15 ml lak OPI pa bo potrebno odšteti okrog 13€, kar pa se glede na lastnosti in kakovost splača, kajne? :)

Še enkrat se zahvaljujem uvoziku za OPI v Slovenijo, ki mi je omogočil ta opis.
Če imate kakršnakoli vprašanja sem vam na voljo.

Lep dan še naprej, Tina4 komentarji

 1. Prvi mi je res prekrasen, tadrugi pa kot si že sama rekla, res kliče po konadu in je res popolna podlaga za štampiljkanje. :)

  OdgovoriIzbriši
 2. ta prvi je res lep:) ...drugi mi je pa tudi brez konadiranja lustn:)....

  OdgovoriIzbriši
 3. me prav zanima kako se ti bodo obnesle kapljice pri drugih lakih. namreč zame so eno veliko razočaranje. pa še plačala sem 30€ za taveliko flaško, ker tamale ravno ni bilo na zalogi. posuši mi samo zgornjo plast pa še to ne vedno. Kapljanje pa se mi tudi zdi sila nepraktično. Tako dobri laki kot so OPIji pa se itak posušijo sami od sebe dovolj hitro. Moje kapljice so v uporabi bolj poredko. Poročaj kako se ti bodo obnesle pri cenejših znakah.
  Drugače pa pohvale za blog.

  OdgovoriIzbriši
 4. hmm.. sem jih danes spet poskusila, s tem da je lak bil ponovno OPI, in spet se mi je zelo hitro posušilo.. bom pa v prihodnjih dneh vsekakor poskusila na kakšnem cenejšem laku in napisala kako so se obnesle :)

  hvala ;)

  OdgovoriIzbriši